profizmus. empátia. szakértelem.

Központunk fő tevékenysége a vastagbél daganatok korszerű sebészeti ellátása.

A korszerű onkosebészeti műtét három ismérve a kellő onkológiai radikalitás,a minimál-invazív technika és a szervi funkciók megkímélése vagy helyreállítása.

A korai stádiumú vastag- és végbél daganatok esetében a szakszerű, precíz, onkológiai irányelvek szerint végzett műtét teljes gyógyulás eredményezhet, így általában kemoterápiás kezelésre nincs is szükség.

Előrehaladottabb esetekben, nyirokcsomó érintettség esetén is kiemelkedő fontosságú a megfelelő technikával végzett műtét, mivel ez a hosszútávú túlélést jelentősen befolyásolja.

A műtét során eltávolításra kerül a daganatos bélszakasz és az ellátó ér mentén elhelyezkedő nyirokcsomó láncolat. A bél folytonosságát kézi varrattal vagy speciális bélvarró gépekkel állítjuk helyre, a műtétekhez a jelenleg elérhető legmagasabb minőségű Medtronic/Covidien™ egyszerhasználatos eszközöket alkalmazzuk.

Központunk sebészei átlagosan évente közel 200 komoly vastagbél műtétet végeznek, a legkorszerűbb onkosebészeti technikákban jártasak, a műtétek minőségét és eredményeit folyamatosan monitorozzuk és a nemzetközi irányelvekhez igazítjuk.

A vastagbél műtéteinek fő kockázata a mesterségesen készített bélvarratok gyógyulási zavara, elégtelensége. A bélvarrat elégtelenség (anastomotic leakage) a vastagbél területén kb 3%-ban, a végbél esetében 6-8%-ban fordul elő a nagy nemzetközi vizsgálatok adatai alapján. 

A kockázatokról és az alternatívákról a sebésze részletesen felvilágosítja.

A műtétek 90%-át  laparoszkópos “kulcslyuk” technikával végezzük, így elkerülhetőek a nagy hasi metszések, kisebb a műtét utáni fájdalom és gyorsabb a gyógyulás, így ideális esetben akár 4-5 nappal a műtét után már otthonában lehet.

Műtéti tevékenységünket a Róbert Magánkórházban végezzük.

Onkosebészeti műtét

Onko-sebészeti műtét

Mikor válasszam ezt a szolgáltatást?

Ha Önnek vagy hozzátartozójának vastag- vagy végbél daganatot, polipot, divertikulózist vagy egyéb tápcsatornai daganatot (pl gyomor, vékonybél, féregnyúlvány) diagnosztizáltak.

Kihez fordulhatok?

Onko-sebészeti / vastagbél sebészeti konzultáció

Mikor válasszam ezt a szolgáltatást?

Ha Önnek vagy hozzátartozójának vastag- vagy végbél daganatot, polipot, divertikulózist vagy egyéb tápcsatornai daganatot (pl gyomor, vékonybél, féregnyúlvány) diagnosztizáltak.

Kihez fordulhatok?

Onko-sebészeti ill. vastagbél sebészeti konzultációink során olyan sebész specialistákkal találkozhat, akik a tápcsatorna -és főleg a vastagbél- daganatos betegségeinek műtéti kezelésére szakosodtak, továbbá a vastagbél egyes jóindulatú betegségeinek a műtéti kezelését is végzik.

A speciális sebészeti konzultáció során áttekintjük és részletesen értelmezzük az olyan releváns vizsgálati leleteket, mint a labor eredmények, a CT és MRI képanyaga, az endoszkópos és szövettani vizsgálatok eredményei.

A fizikális vizsgálaton kívül indokolt esetben fájdalmatlan végbéltükrözés (rektoszkópia) vagy hasi UH vizsgálat is történik.

A konzultáció során komplex, személyre szabott terápiás terv kerül felállításra, továbbá a tervezett műtét részletesen ismertetésre kerül.

Különös hangsúlyt fektetünk a nemzetközi irányelveknek megfelelő esetleges kezelési alternatívák áttekintésére, illetve a javasolt műtét előnyeit, hátrányait és kockázatait részletesen ismertetjük.

Amennyiben a feltételek adottak, úgy a műtét időpontját is kitűzzük.

A konzultáció során a célunk, hogy minden kérdésére megnyugtató választ kapjon, és megismerje betegségének természetét, a műtéti kezelés és a gyógyulás lehetőségeit.